Eco-teams laten van zich horen op Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs, trokken de Eco-teams van Zone.college erop uit. Hun missie: extra aandacht vragen voor het belang van een duurzame school. Want iedereen bij Zone.college weet dat we een duurzame school zijn, maar de 10e stonden we daar extra bij stil.

Internationaal keurmerk duurzame school
In Zwolle hees wethouder Monique Schuttenbeld de groene vlag: het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Ook onze locaties Almelo en Twello mochten de groene vlag hijsen. Dat Twello de school van binnenuit verduurzaamd heeft, zetten de leerlingen extra kracht bij door als een speciaal ontsmettingsteam de school te zuiveren van CO2.

In Doetinchem vertelde het Eco-team alle 219 eerstejaars leerlingen over wat Eco-schools inhoudt. En wat zij als team doen om de school steeds verder, van binnenuit, te verduurzamen.

Eco-scavenger hunt
Ook de mbo-docenten konden de 10e niet om de Dag van de Duurzaamheid heen. Zij hadden studiedag op drie locaties en kregen een speciale eco-lunch aangeboden. Deze bestond uit biologische producten met minimaal plastic afval. Daarnaast konden zij meedoen aan een speciale scavenger hunt: een online spel waar docenten in teams punten kunnen verzamelen, bijvoorbeeld door een vraag te beantwoorden of een challenge uit te voeren.