Tijdens de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie leer je om te functioneren als assistent in de praktijk. De assistent entree voert eenvoudige en (in tijd en omvang) beperkte opdrachten uit. Dit zijn veelal routinematige werkzaamheden met een repeterend karakter, die volgens vaste procedures verlopen. Daarbij kan het gaan om een gedeelte van het totale proces en om werkzaamheden met weinig afbreukrisico. Je houdt je aan algemeen geldende regels en normen voor medewerker. De informatie die je voor zijn werk nodig hebt, wordt per situatie met hem besproken, handelingen worden zo nodig voorgedaan. Je herkent eenvoudige problemen en bedenkt oplossingen daarvoor. Bijzonderheden worden vooraf besproken. Wanneer je vragen of opmerkingen krijgt van derden zoals klanten, bewoners of collega’s van andere disciplines, weet je wanneer je moet doorverwijzen naar zijn leidinggevende of ervaren collega.
De assistent entree is verantwoordelijk voor de productiviteit en kwaliteit van zijn eigen werk, dat jij doet onder toezicht of eindverantwoordelijkheid van een leidinggevende of ervaren collega. Jij werkt alleen, assisteert collega’s of werkt in een team. Jij controleert zijn eigen werk voordat hij het eindresultaat meldt bij zijn collega of leidinggevende. Bij twijfel of wanneer je problemen signaleert, die zijn mogelijkheden of bevoegdheden te boven gaan, waarschuw je je leidinggevende of ervaren collega. Je doet het werk binnen de kaders van de rechten en plichten als medewerker.
Zo heb je vakken als; communiceren, omgaan met veiligheid, (voedsel)hygiëne, bewerken en verwerken van voedingsproducten, verpakken, rekenen, Nederlands en loopbaan & burgerschap (L&B).