Over mbo.zone

Bij Zone.college kun je terecht voor diverse opleidingsrichtingen in de groene sector waarmee je in heel wat verschillende beroepen aan de slag kunt gaan. Met een beroepsopleiding van Zone.college ben je klaar voor de groene toekomst. De werkgelegenheid in de groensector neemt de komende jaren toe. Morgen ligt er dus een uitdagende baan op jou te wachten! Vandaag beleef je groen onderwijs in een omgeving waarin je jezelf kunt zijn en iedereen elkaar kent. Je kunt een opleiding volgen op de locatie in Almelo, Enschede, Deventer, Doetinchem, Hardenberg, Twello of Zwolle.

In onze mbo.zone kun je verschillende mbo-opleidingen volgen in de Groene sector. Van Veehouderij tot Groene detailhandel en van Hoefsmid tot Voeding & voorlichting; alles is mogelijk. Wij zorgen ervoor dat je goed wordt in je vak en dat je je persoonlijk ontwikkelt. We werken altijd werken vanuit praktijksituaties; binnen, maar vooral buiten de school. Vanuit een veilige en vertrouwde omgeving kijken we goed naar wat bij je past, waar jouw mogelijkheden liggen en waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Zo halen wij je beste binnenste buiten.

 

 

Praktische informatie

 • Ons onderwijs

  Met een mbo-opleiding van Zone.college haal je je beste binnenste buiten. Wij zorgen ervoor dat je goed wordt in je vak en dat je je persoonlijk ontwikkelt. Hoe? Door altijd te werken vanuit praktijksituaties: binnen, maar vooral buiten de school. En door goed te kijken wat bij je past, waar jouw mogelijkheden liggen en waarin je jezelf kunt ontwikkelen.

  We bieden aantrekkelijk en modern onderwijs met veel praktijk en theorie. Dat doen we het liefst bij of met behulp van bedrijven. In Nederland, maar ook in het buitenland. Je maakt zo goed kennis met je toekomstige vak en de nieuwste ontwikkelingen. Vanuit een veilige en vertrouwde omgeving zorgen wij er voor dat jij je kunt voorbereiden op een professionele toekomst in binnen- of buitenland. Want werk genoeg voor goede vakmensen!

 • De praktijk in

  In je opleiding speelt de praktijk een belangrijke rol. Je loopt stage (binnen het mbo noemen we dat Beroepspraktijkvorming (BPV)) en in de ‘Proeve van Bekwaamheid’ laat je zien wat je kunt. De ‘Proeve’ (een soort examen) vindt zoveel mogelijk plaats in een echte bedrijfssituatie. Je werkt ook veel in projecten. In overleg met je docenten plan je hierin veel lesactiviteiten. Natuurlijk krijg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Belangrijk? Zeker. Niet alleen voor je persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het behalen van je diploma.

 • Kies zelf

  Met keuzedelen geef je zelf ook invulling aan je opleiding. Er zijn keuzedelen waarmee je je kunt voorbereiden op een vervolgopleiding. Andere keuzedelen zijn meer gericht op je toekomstige beroep. Je kunt je meer verdiepen in een stukje van je opleiding of juist kennismaken met totaal iets nieuws. Jij kiest.

 • BOL of BBL?

  Bij de meeste opleidingen van Zone.college kun je kiezen of je deze via BOL of BBL wilt volgen. BOL staat voor Beroepsopleidende leerweg. Dat houdt in dat je gemiddeld de helft van de tijd naar school gaat en de helft van de tijd beroepspraktijkvorming (BPV) hebt op een bedrijf. Daar leer je het vak in de praktijk. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Hierbij ben je één of twee dagen per week op school. Daarnaast heb je een baan, voor minimaal 24 uur.

  Toelatingseisen

  Niveau Studieduur Toelatingseisen
  Entree 1 jaar Geen diploma en minimaal 16 jaar
  2 2 jaar Vmbo-diploma of Entree/niveau 1
  3 3 jaar Vmbo-diploma Theoretische-, Gemengde- of Kaderberoepsgerichte leerweg
  4 3 jaar Vmbo-diploma Theoretische-, Gemengde- of Kaderberoepsgerichte leerweg

  Wij adviseren leerlingen die willen instromen op niveau 4 via de Kaderberoepsgerichte leerweg deze af te sluiten met goede resultaten voor wiskunde + biologie/ naSk.

 • Laptops in het mbo

  Tijdens je opleiding maak je gebruik van een laptop. De kosten voor de aanschaf van de laptop zijn voor eigen rekening, omdat het een leermiddel is. Om het je makkelijk te maken heeft Studywise in samenwerking met Zone.college diverse laptops geselecteerd en beschikbaar gesteld in de webshop van Studywise. Op deze manier kunnen wij beter garanderen dat jouw laptop goed werkt.

  Maak je geen gebruik van Studywise? Let er dan bij de aanschaf op dat je laptop de juiste specificaties heeft. Je laptop moet voldoen aan de volgende specificaties:

  • Besturingssysteem: minimaal Windows 10
  • Geheugen 4GB RAM of meer
  • Scherm: 14 inch of groter
  • Draadloos netwerk: DUAL BAND
  • Harde schijf: 128Gb SSD of meer
  • Processor: Corei3, vergelijkbaar of hoger

  In de praktijk is gebleken dat alleen een lijstje met technische specificaties (zoals hierboven) niet afdoende is om ervoor te zorgen dat een goed werkende laptop wordt aangeschaft, voorbeelden uit de praktijk:

  • De verkoper heeft zelf onvoldoende verstand van de technische specificaties en verkoopt de “kiloknaller”.
  • De specificaties worden misleidend op de doos/advertentie geplaatst, vervolgens blijkt pas in de praktijk, dat het product niet voldoet aan de specificaties.
  • De specificaties kloppen, maar de kwaliteit (merk) van de laptop is zo slecht/goedkoop dat het alsnog niet werkt.
  • Het product is kwalitatief zo slecht dat er maar één of twee jaar mee gewerkt kan worden, hierna is het defect of onwerkbaar geworden.
 • Documenten

  Studiegids Zone.college
  De studiegids informeert je over de inhoud van de opleiding en de locatie waar je deze opleiding volgt. De informatie over de inhoud van de opleiding staat in:

  Voor iedere opleiding is er een specifiek opleidingsplan en examenplan. Deze vind je op de pagina van jouw opleiding.

  Overige documenten

 • Studiefinanciering en OV-kaart

  Studiefinanciering
  Ga je studeren in het mbo, hbo of aan de universiteit? Dan biedt Startstuderen een handig overzicht van websites en het laatste nieuws over bijvoorbeeld de veranderingen in de studiefinanciering en de toelatingseisen. Maak vooral gebruik van Mijn Studieplan, zodat je zeker weet dat je alles hebt geregeld voor je opleiding.

  Studentenreisproduct
  Ga je een voltijdse mbo-opleiding volgen? Dan kun je het studentenreisproduct aanvragen. Ook als je nog geen 18 jaar bent. Je kunt er gratis of met korting mee reizen met het openbaar vervoer. Vraag bij voorkeur 3 maanden van tevoren aan.

  Klaar met je studie? Ga naar studentenreisproduct.nl en zet deze dan op tijd stop.

 • Studers

  Mbo-studenten kunnen leermiddelen bestellen via Studers.nl. Op www.studers.nl/zone-college staan voor alle mbo-opleidingen de leermiddelenlijsten op een rij.

  Het bestellen doe je in 3 stappen:

  Stap 1 | Ga naar studers.nl/zone-college

  Stap 2 | Kies jouw locatie, opleiding en studiejaar. Klik aan wat je nodig hebt, vul je gegevens in en bestel.

  Stap 3 | Je ontvangt een e-mail zodra alles is verstuurd.

  Kijk voor alle informatie ook op de flyer ECK Zone.college. Deze flyer wordt ook als papieren versie op de onderwijslocaties verspreid. Zoals in de flyer ook wordt aangegeven, wordt van je verwacht om te wachten met het activeren van de licenties en dit samen te doen met de docent op de 1e lesdag.

 • Info for refugees

  Procedures for refugees provides more information about studying for refugee students living in The Netherlands.

  As soon as you have made the decision to study at Zone.college, you will need to prepare for your stay. As an international student you need to arrange quite a few things. There are regulations and laws that will affect your stay. In order to inform you in the best possible way, and with the latest information, the Dutch government has created an application that directly provides official information.

  Non EER students probably need a visa and/or a residence permit. In addition, you must make sure you have adequate insurance and funding for your stay. Use the Pathfinder wizard to find out if you need a student visa or permit. The outcome of the wizard will show the procedures for obtaining a visa specifically for your country.

  By using the Pathfinder wizard, you can easily see which other preparations you need to make and when. Please tick the boxes on the list to filter the topic(s) you wish to know more about and help prepare your stay in the Netherlands. The wizard will give you tailor-made information about residence permits, student finance and loans, health insurance and paying taxes that applies to your personal situation.

  Please note: the Pathfinder wizard is not compatible with Internet Explorer version 9.0 and previous versions of this browser. If you have trouble using pathfinder, please refer to the Study in Holland website for more information about visa, permits, finance, insurance and taxes

 • Aanmeldings- en inschrijvingsprocedure mbo

  Hier staat beschreven wat je moet weten over het aanmelding-, toelatings- en inschrijvingsproces van Zone.college.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Doe de studiekeuzetest