Mbo Open Dagen

Kies de mbo-opleiding die bij jou past! 

Wij bieden 40 Groene mbo-opleidingen aan. Van opleidingen waarbij je letterlijk bezig bent met Groen, zoals de opleidingsrichting Tuin & landschap, tot richtingen zoals Paardensport en Dierverzorging. Heb je nog geen keuze gemaakt voor een mbo-opleiding of wil je wat extra informatie over de opleiding waar jij enthousiast over bent? Of ben je al overtuigd van je keuze, maar wil je eerst de sfeer van onze scholen nog eens proeven? Kom dan naar een van de mbo voorlichtingsavonden en ontdek welke Groene mbo-opleiding jouw hart sneller laat kloppen.

Stel al je vragen tijdens de mbo voorlichtingsavonden

Tijdens de mbo voorlichtingsavonden heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de docenten van de verschillende richtingen en opleidingen. De docenten geven je graag meer informatie over de vakken en stages die je gaat volgen. Zij zijn echte ervaringsdeskundigen en informeren je op een enthousiaste manier over hoe je opleiding eruit ziet van je eerste leerjaar tot en met je laatste leerjaar. Ook kun je vragen stellen over jouw kansen op de arbeidsmarkt na het afronden van je studie en bij wat voor gave werkgevers te aan de slag kunt! Kortom, een interessante avond die je keuze voor een mbo-opleiding makkelijker maakt.

Mbo-opleiding gekozen?

Meld je dan direct aan voor jouw Groene mbo-opleiding vóór 1 april!

 

 

 

Voorlichtingsavonden mbo per locatie

 

Datum Voorlichting Locaties Tijd
Donderdag 28 november 2019 Open Dag Hardenberg* 16.00 – 20.00
Vrijdag 29 november 2019 Open Dag Almelo, Doetinchem, Deventer en Zwolle 15.00 – 21.00
Woensdag 22 januari 2020 Open Dag Hardenberg * 16.00 – 20.00
Vrijdag 24 januari 2020 Open Dag Twello 15.30 – 20.30
Zaterdag 25 januari 2020 Open Dag Twello 10.00 – 12.30
Vrijdag 31 januari 2020 Open Dag Almelo, Doetinchem, Deventer en Zwolle 15.00 – 21.00
Donderdag 12 maart 2020 Voorlichtingsavond Almelo, Doetinchem, Deventer en Zwolle 19.00 – 21.00
Donderdag 26 maart 2020 Open Dag Hardenberg* 16.00 – 20.00

Adresgegevens zijn op de locatiepagina te vinden.
* Op de locatie in Hardenberg wordt alleen de BBL specialisatie varkenshouderij aangeboden.

 

Mbo-opleidingsrichtingen in de spotlight

 

Bloem & styling

Teelt & technologie

Voeding

mbo Bloem & styling mbo Teelt & technologie mbo Voeding
Bloemen en planten zijn hip! Je vindt ze tegenwoordig terug in elk huishouden en bij veel verschillende organisaties. Hoe gaaf is het dat jij als medewerker, vakbekwaam medewerker of vakexpert je eigen bloemenzaak hebt of bloemen- en plantenstukken maakt die je terug ziet in de interieurs bij mensen thuis of bij bedrijven! In de opleidingsrichting Bloem & styling op ons Groene mbo leer je alle ins en outs over het verzorgen van de producten, doe je kennis op over materialen en maak je de mooiste creaties met bloemen en planten. Bovendien moet je weten hoe je je producten verkoopt aan je potentiële klanten. Daarom is het belangrijk dat je producten goed gepresenteerd worden in de winkel en erbuiten. Dat leer je bij het vak etaleren. Tijdens de opleiding nemen de docenten je mee in de laatste trends op het gebied van bloem- en plantenstyling. Omdat je bloemen en planten inkoopt en verkoopt is het belangrijk dat je de voorraad goed bijhoudt, waardoor je het overzicht bewaart en extra kunt inkopen wanneer dat nodig is. Zie jij dit helemaal zitten? Meld je dan aan vóór 1 april!

 

Lekker bezig zijn en letterlijk buiten aan het werk met je handen. Of wil je liever wat afwisseling en de ene dag op kantoor zitten en de andere dag in de kas. Alles is mogelijk als medewerker, vakbekwaam medewerker of vakexpert Teelt! In de opleidingsrichting Teelt & technologie maak je kennis met bomen, planten, bloemen en andere gewassen en producten. Je leert hoe je de gewassen en producten goed en gezond maakt én houdt en je bent bovendien op een duurzame wijze aan het werk. Je bent continu bezig met innoveren en houdt de laatste trends voor teelt nauwlettend in de gaten. Bij het verzorgen en oogsten van de producten krijg je ook te maken de wet- en regelgeving. De opleidingen zijn zowel theoretisch als praktisch, je zit dus niet alleen in de schoolbanken maar gaat ook aan het werk in onze eigen kassen of bij een stagebedrijf. Ben jij degene die onze wereld mooier en groener maakt? Meld je aan voor een van de opleidingen van Teelt & technologie vóór 1 april.

 

Werken in de voedselindustrie is erg afwisselend. Je kunt er alle kanten mee op: van het bereiden, verpakken en controleren van producten tot het verbeteren ervan! Of ben je begaan met het milieu en gezondheid? Dan kun je anderen adviseren in de bereiding, kwaliteit en voedselveiligheid. In de opleidingsrichting Voeding op het mbo Groen krijg je les in alles dat te maken heeft met voeding en techniek. Bijvoorbeeld hoe je onderzoeken uitvoert in laboratoria, kennis over hygiëne en chemie, maar ook over de ontwikkeling van producten en de productie zelf. Zie jij jezelf later werken in de voedingsindustrie? Onze mbo opleidingen Voeding kun je volgen in zowel de BOL als BBL variant. Kom langs bij onze mbo voorlichtingsdagen of meld je aan voor een van de opleidingen van Voeding vóór 1 april.

 

Opleidingen binnen Bloem & styling Opleidingen binnen Teelt & technologie Opleidingen binnen Voeding
Een fleurige dag met Lotte Een dag bij een kwekerij met Dylan Een kijkje bij Voeding met Bjorn en Rogier

 

Zone.college haalt je beste binnenste buiten

Sinds 1 augustus 2018 zijn AOC Oost en Groene Welle gefuseerd onder onze nieuwe naam Zone.college. Samen zetten we ons in voor vooruitstrevend onderwijs. We gaan voor onderwijs dat nog beter aansluit bij de (beroeps)praktijk en waarbij we het bedrijfsleven nauw betrekken. Op die manier maken we onderwijs leerzamer voor onze leerlingen en studenten en hebben onze medewerkers een interessanter perspectief. Zone.college haalt je beste binnenste buiten. Wil jij weten waar Zone.college voor staat? Bekijk de film!

 

 

Bekijk onze agenda als je benieuwd bent naar evenementen die op de planning staan. Wie weet zien we je snel!

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Doe de studiekeuzetest