Aanmelden Zone.college Borculo

Aanmelden bij Zone.college

De aanmelding voor het Vmbo Groen of Het Groene Lyceum regel je zelf samen met je ouder(s)/verzorger(s). Als je aanmelding binnen is dan nemen wij contact op met jouw basisschool om de aanmelding samen door te nemen. Je kunt je van 25 maart t/m 31 maart digitaal aanmelden bij Zone.college Borculo, schooljaar 2024 – 2025, via het digitale Aanmeldformulier (Leerlinq) onder het kopje ‘Ook handig’.

Aanmelden kan t/m 31 maart, alle aanmeldingen na 31 maart worden niet direct in behandeling genomen en op een wachtlijst geplaatst.

Start de procedure door de onderstaande stappen te doorlopen:

  • Stap 1: Open het digitale Aanmeldformulier (Leerlinq) via de link onder het kopje ‘Ook handig’.
  • Stap 2: Klik in het geopende venster op ‘Registreer hier’ om een tijdelijk account aan te maken en bevestig het via de e-mail.
  • Stap 3: Vul het formulier in en ontvang per e-mail meer informatie over de aanmeldprocedure van onze school.
  • Tip: Vul het formulier snel en volledig in door belangrijke documenten (BSN-nummer, diagnoses en verklaringen) digitaal bij de hand te hebben. Met je mobiel kun je eenvoudig foto’s van deze documenten maken en ze vervolgens toevoegen aan je aanmelding.

Instroom bij Zone.college

Wil je vanuit de brugklas of het tweede leerjaar overstappen naar ons Vmbo Groen? Dan kun je je aanmelden via het digitale Aanmeldformulier (Leerlinq) onder het kopje ‘Ook handig’. Doorloop bovenstaande stappen om de procedure te starten.

Aanmeldings- en plaatsingsprocedure

De Aanmeldings- en plaatsingsprocedure staat onder het kopje ‘Ook handig’. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Zone.college Borculo via borculo@zone.college of telefoon (088) 26 20 300.

Veelgestelde vragen over het aanmeldproces

Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?

Je kan jouw kind aanmelden voor leerjaar 1 van het schooljaar 2024-2025 in de week van 25 maart tot en met 31 maart 2024. Aanmeldingen die we vóór 25 maart ontvangen, nemen we niet eerder dan 25 maart in behandeling.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Je meldt jouw kind aan voor onze school door het aanmeldingsformulier in te vullen. De basisschool of school voor speciaal basisonderwijs van jouw kind begeleidt de aanmeldingsprocedure samen met onze school.

Het aanmeldformulier vul je in door naar de website https://zonecollege.nl/vo/borculo/aanmelden-borculo/ te gaan en daar alle gevraagde informatie in te voeren. Dit aanmeldformulier wordt automatisch verzonden naar de gekozen onderwijsinstelling. Meer informatie over het aanmelden vind je in de aanmeldings- en plaatsingsprocedure.

Is er ook een loting?

Om alle leerlingen kwalitatief onderwijs, persoonlijke aandacht én een sociaal en fysiek veilige leeromgeving te kunnen garanderen, kan Zone.college Borculo ieder jaar voor leerjaar 1 een maximum aantal leerlingen plaatsen. Voor het schooljaar 2024-2025 is dat een aantal van 111 nieuwe leerlingen. Dit aantal wordt verdeeld over de leerwegen (inclusief Het Groene Lyceum) die wij aanbieden.

Als we meer aanmeldingen van nieuwe leerlingen ontvangen dan we kunnen plaatsen in een leerweg, dan wordt er onder alle aanmeldingen voor die leerweg geloot. Meer informatie over de werkwijze van de loting vind je in de aanmeldings- en plaatsingsprocedure.