Welkom in de Agro.zone

Steek jij graag de handen uit de mouwen? Lijkt het je leuk om in een agrarisch of aanverwant (teelt)bedrijf te werken? Wil je je steentje bijdragen om te zorgen dat er ook in de toekomst genoeg en gezond voedsel is voor iedereen en dat het op een duurzame manier wordt geproduceerd? Of wil je werken aan een leefbare, groene omgeving? Dan is een opleiding in de Agro.zone echt iets voor jou!

 

 

Toon video

Praktijk in beeld

 • Helden & Meesters

  Leren door doen en leren door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar Meesters. Dit concept van ‘Meester-Gezel’ is de basis van de Vakmanschapsroute, de praktische leerroute naar een mbo-diploma niveau 2. Bedrijven spelen in de Vakmanschapsroute een grote rol. Zij bieden leerlingen een leerlocatie, waar ze (beroeps)vaardigheden oefenen, aanleren en bijschaven en waar ze diverse werkzaamheden voor het bedrijf uitvoeren. Leren in een reële beroepssituatie daar gaat het om. Nieuwsgierig hoe ondernemers en leerlingen de Vakmanschapsroute ervaren?

  Bekijk de video
 • KWPA: Samenwerken voor behoud werknemers in de regio

  Zone.college werkt samen met Vruchtbare Kringloop Achterhoek (VKA vereniging van 300 agrariers) en Agro-innovatiecentrum De Marke aan het project KWPA, Kenniswerkplaats Achterhoek. Doel is om ervoor te zorgen dat de Achterhoek blijft beschikken over inventieve vakmensen en ondernemers, die klaar zijn voor de toekomst in de groene sectoren. Studenten en docenten van Zone.college kunnen meedoen aan kennis- en studiedagen en maken zo kennis met bedrijven en vernieuwingen in de branche.

  Lees meer...
 • Innovatie, techniek en duurzaamheid

  Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal en wordt ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

  Bekijk de video
 • Skills en vakwedstrijden

  Zone.college biedt studenten die uitblinken in hun vakgebied de kans om deel te nemen aan skills en vakwedstrijden. Stephan de Lugt en Zoa van Dijk vertegenwoordigden Zone.college afgelopen jaar in de finales van Skills The Finals. Zoa, student Green design werd zesde bij de wedstrijd ‘Bloembinder’ en Stephan, student Dierverzorging won goud bij de wedstijd ‘Dierverzorger’. Een resultaat waar we ongelooflijk trots op zijn!

Brochure mbo-opleidingen

Referenties

11 juni

Voorlichtingsgesprek mbo

Goed van start na de zomervakantie? Maak een afspraak voor een voorlichtingsgesprek. Wil jij na de zomervakantie starten met een mbo-opleiding, maar heb je nog geen keuze kunnen maken? Zone.college…