Welkom in de Dier.zone

Van puppy’s en vogels tot slangen en geiten: jij vindt dieren geweldig en je weet dat dieren belangrijk zijn voor mensen. Zo hebben dieren een positief effect op de gezondheid van mensen.

In jouw werk draait alles om het werken met dieren. En bij alles wat je doet, staat het welzijn en het belang van de dieren voorop. Natuurlijk ben je niet bang om vies te worden en weet je dat een werkdag soms wat langer duurt. Dieren houden zich namelijk niet aan kantooruren. Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat de dieren het altijd goed hebben! Of je nu werkt in een winkel, dierentuin, dierenopvangcentrum, kinderboerderij of dierenartspraktijk.

Toon video

Praktijk in beeld

 • Innovatie, techniek en duurzaamheid

  Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal en wordt ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

  Bekijk de video
 • Helden & Meesters

  Leren door doen en leren door te kijken naar voorbeelden, naar helden, naar Meesters. Dit concept van ‘Meester-Gezel’ is de basis van de Vakmanschapsroute, de praktische leerroute naar een mbo-diploma niveau 2. Bedrijven spelen in de Vakmanschapsroute een grote rol. Zij bieden leerlingen een leerlocatie, waar ze (beroeps)vaardigheden oefenen, aanleren en bijschaven en waar ze diverse werkzaamheden voor het bedrijf uitvoeren. Leren in een reële beroepssituatie daar gaat het om. Nieuwsgierig hoe ondernemers en leerlingen de Vakmanschapsroute ervaren?

  Bekijk de video
 • Skills en vakwedstrijden

  Zone.college biedt studenten die uitblinken in hun vakgebied de kans om deel te nemen aan skills en vakwedstrijden. Zo vertegenwoordigden Férence Mulder, Jasmijn Klein Oonk en Noa Houwers Zone.college afgelopen jaar in de finales van Skills The Finals. Tijdens het meerdaagse evenement dat gehouden werd in de Jaarbeurs in Utrecht gingen ze de strijd aan met andere mbo-studenten om de titel ‘Wie is de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied’. Alle drie de studenten vielen hierbij in de prijzen. Férence, student Groene retail werd tweede bij de skills finale ‘Ondernemer retail’, Jasmijn, student Bloem, groen & styling werd derde bij de wedstrijd ‘Bloembinder’ en Noa, student Dierverzorging werd derde bij de wedstijd ‘Dierverzorger’.

Brochure mbo-opleidingen