Welkom in de Paard.zone

Werken met paarden en mensen: jij doet niets liever! En welke richting je ook kiest, het belang van de paarden waarmee je werkt, staat voorop. Je weet alles over voeding, huisvesting, gezondheid en verzorging van paarden. Natuurlijk kun je goed met klanten, leveranciers en dierenartsen omgaan. Ook weet je dat dieren een gezonde invloed hebben op mensen en dat paarden veel waard zijn, want na voetbal is de paardensport de sport met de grootste economische waarde. Verrassend hè? Welkom in de Paard.zone!

Toon video

Praktijk in beeld

  • Innovatie, techniek en duurzaamheid

    Heb je ‘m al gezien? De Green Mobile Education Centre, oftewel GMEC? De GMEC is het rijdende leslokaal van Zone.college met een schat aan vernieuwende leermiddelen, zoals Augmented- en Virtual Reality brillen, simulatoren en 3D-lesmateriaal en wordt ingezet bij verschillende lessen op verschillende locaties. De trailer is voorzien van zonnepanelen en een dakterras met sedumbegroeiing. De windturbine levert een deel van de energie. Doel is om elk jaar (samen met het bedrijfsleven) verschillende nieuwe onderdelen toe te voegen. Zo blijft de GMEC altijd innovatief en praktijk-rijk.

    Bekijk de video
  • Skills en vakwedstrijden

    Zone.college biedt studenten die uitblinken in hun vakgebied de kans om deel te nemen aan skills en vakwedstrijden. Zo vertegenwoordigden Férence Mulder, Jasmijn Klein Oonk en Noa Houwers Zone.college afgelopen jaar in de finales van Skills The Finals. Tijdens het meerdaagse evenement dat gehouden werd in de Jaarbeurs in Utrecht gingen ze de strijd aan met andere mbo-studenten om de titel ‘Wie is de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied’. Alle drie de studenten vielen hierbij in de prijzen. Férence, student Groene retail werd tweede bij de skills finale ‘Ondernemer retail’, Jasmijn, student Bloem, groen & styling werd derde bij de wedstrijd ‘Bloembinder’ en Noa, student Dierverzorging werd derde bij de wedstijd ‘Dierverzorger’.

Brochure mbo-opleidingen